:

:

TV Most

Foto: Ministarstvo odbrane

clock

Decembar 12, 2018   15:26

0

281

Vulin: U Kopnenoj zoni bezbednosti stanje mirno

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović obišli su pripadnike 37. mehanizovanog bataljona Treće brigade Kopnene vojske u kasarni "Toplički ustanak" u Kuršumliji, a nakon toga i pripadnike Vojske Srbije na bazi "Veliki trn“ u Kopnenoj zoni bezbednosti.

Aleksandar Vulin je, nakon obilaska, istakao da je u Kopnenoj zoni bezbednosti stanje mirno i pod potpunom je kontrolom naše vojske.

Vulin obišao pripadnike 37. mehanizovanog bataljona Treće brigade Kopnene vojske u kasarni "Toplički ustanak“ u Kuršumliji

"Sve naše jedinice ispunjavaju sve svoje zadatke, spremne su da sprovedu svako naređenje i da zaštite naš način života, mir i sigurnost svakog stanovnika Republike Srbije", istakao je  Vulin. 

Komandant 37. mehanizovanog bataljona potpukovnik Grujuca Vuković istakao je da na bazi "Veliki trn" pripadnici tog bataljona obezbeđuju administrativnu liniju u zoni odgovornosti baze.

"Osnovni zadatak pripadnika bataljona i same baze "Veliki trn" je sprečavanje ilegalnih prelazaka preko administrativne linije. Na bazu dolazi potpuno osposobljeno, obučeno i motivisano ljudstvo. Svi pripadnici bataljona, a posebno sastav baze na kojoj se nalazimo, su osposobljeni i spremni za izvršavanje svih zadataka koji su dodeljeni od pretpostavljene komande", naglasio je potpukovnik Vuković.

U kasarni "Toplički ustanak" ministar Vulin i general Mojsilović prisustvovali su prikazu obuke 37. mehanizovanog bataljona, a zatim su obišli i spomen-obeležje poginulim pripadnicima vojske u agresiji NATO i bogoslužbeni prostor.

U bazi "Veliki trn" ministar odbrane i načelnik Generalštaba prisustvovali su prikazu rada organa obezbeđenja, a današnja poseta bila je prilika i za razgovor sa vojnicima na toj bazi. Današnjem obilasku prisustvovao je i komandant Treće brigade pukovnik Slađan Stamenković.

Izvor: RTS

Aleksandar VulinKopnena zona bezbednostiVojska Srbije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva