:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Avgust 05, 2020   16:40

0

112

Vulin u Novom Pazaru: Vojska Srbije dokazala da pripada svima

Vojska Srbije još jednom je dokazala da pripada svima, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je danas u Novom Pazaru prisustvovao dezangažovanju vojne poljske bolnice u tom gradu i pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije iz Doma zdravlja Sjenica.

Kako se navodi u saopštenju ministarstva odbrane, epidemiološka situacija je znatno bolja u odnosu na prethodni period te je ocenjeno da je pod kontrolom.

"Svi pripadnici vojnog zdravstva su ispunjavali sve svoje zadatke, pomogli su ljudima i ovde i na svim drugim mestima i ja zaista delim ogromno osećanje ponosa sa svim pripadnicima Vojske i građanima Srbije kada vidimo kakve lekare, kakve sestre imamo u vojnom zdravstvu", kazao je Vulin.

Kako je dodao, Vojska ne gleda na bilo čiju veru i naciju već joj je samo potrebna prilika da pomogne i da joj se da zadatak.

"Vojska Srbije je još jednom dokazala da pripada svima, da je na svakom delu teritorije Republike Srbije dobrodošla i da je uvek dobra vest kada vidite svoju vojsku", poručio je ministar.

Komandant vojne poljske bolnice u Novom Pazaru Predrag Krstić istakao je da je tokom 33 dana rada te bolnice bilo uspešno zbrinuto 174 kovid pacijenta, kao i da smrtnih ishoda nije bilo.

"Sprovođenjem striktnih mera lične samozaštite i održavanjem fizičke distance postignut je cilj koji se ogleda u tome da nije bilo zaražavanja među medicinskim osobljem poljske bolnice", rekao je Krstić, zahvalivši čelnim ljudima opština Novi Pazar i Sjenica, kao i zaposlenima u bolnicama u Novom Pazaru i Sjenici na izuzetnoj saradnji koju su pokazali za vreme rada vojne poljske bolnice.

Koordinator Opšte bolnice Novi Pazar Mirsad Ðerlek rekao je da je pre mesec i po u Novom Pazaru proglašena ozbiljna epidemija i da je predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije na njegovu molbu odmah reagovao.

"Znao sam da u tom trenutku ne možemo sami pobediti zlo koje se zove korona. Sutradan je vojska došla, formirana je vojna bolnica i ispostavilo se da je to izuzetno dobar potez jer smo 8. jula imali 100 prijema za jednu noć i 78 pacijenata smo smestili u vojnu bolnicu. Zamislite šta bi nam se to veče desilo da nije bilo Vojske Srbije, ukazao je Ðerlek i dodao da je vojska ponovo pokazala da se "odaziva u celoj Srbiji, bez obzira na veru i naciju".

Načelnik Uprave za vojno zdravstvo Uglješa Jovičić dodelio je zahvalnice istaknutim privrednicima iz Novog Pazara i Sjenice koji su pomogli u radu vojne poljske bolnice u Novom Pazaru.

Državni rekorder u bacanju kugle Asmir Kolašinac naveo da nijednog trenutka nije razmišljao da li će ući u borbu da pomogne svom narodu, pogotovo što su, kako je kazao, svi članovi njegove porodice bili zaraženi i bili smešteni upravo u Novom Pazaru u vojnoj kovid ambulanti.

"U ime svoje porodice i lično ime, zahvaljujem svim pripadnicima Vojske Srbije i Vojnomedicinske akademije koji su bili tu i koji su pomagali", rekao je Kolašinac, ističući da se nalazimo u situaciji kada jedni drugima moramo pomoći u svakom trenutku i da je ponosan na vojsku koja je pokazala da je u najtežim trenucima uz svoj narod.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva