:

:

TV Most

Foto: Ministarstvo odbrane

clock

Mart 07, 2020   17:12

0

194

Vulin: Vojna akademija ponos Ministarstva odbrane i Vojske Srbije

"Vojska Srbije poklanja veliku pažnju vojnom obrazovanju, a svaki kadet Vojne akademije, vojni gimnazijalac i učenik Srednje stručne vojne škole trebalo bi da zna da ga u vojnoobrazovnim ustanovama očekuju najbolji profesori, veoma dobri uslovi, sigurna i stabilna karijera" izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je danas u pratnji rektora Univerziteta odbrane general-potpukovnika Gorana Radovanovića i načelnika Vojne akademije general-majora Bojana Zrnića, na Vojnoj akademiji obišao novoformirane kabinete Geografsko informacionog sistema i taktike i prisustvovao danu "Otvorenih vrata", aktivnosti koju Vojna akademija organizuje svake subote tokom trajanja konkursa za upis učenika u vojne škole.

"Sve što budu naučili na Vojnoj akademiji jednog dana preneće nekim novim vojnicima, nekim novim generacijama i sve što budu učili koristiće im da rade svoj posao - da čuvaju svoju zemlju. U Vojnoj akademiji zaista može da se stigne do najviših naučnih znanja. Ovde možete da dođete u kontakt ne samo sa vojnom naukom, već i sa brojnim tehničkim naukama koje su na nivou bilo kog svetskog univerziteta. Svaki polaznik Vojne akademije treba da zna da će se o njemu ovde brinuti, da su mu ovde obezbeđeni apsolutno svi uslovi za rad, učenje, bavljenje sportom i da će ovde provesti dobro vreme gde će rasti kao zdrav i uspešan čovek" – istakao je Vulin.

Vojna akademija je ponos Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, rekao je ministar odbrane i podsetio da su oficiri koji su završili Vojnu akademiju čuvali svoju zemlju nebrojeno puta uključujući i suprotstavljanje NATO agresiji.

"Radujemo se svakom novom kadetu, gimnazijalcu, polazniku Srednje stručne vojne škole i svakom detetu čiji roditelji dovoljno veruju svojoj zemlji i svojoj vojsci da nam ih daju. Ono što svaki roditelj treba da zna je da ćemo o njihovoj deci ovde brinuti i da o njima brinu najbolji od nas" poručio je ministar.

Načelnik Vojne akademije general-major Bojan Zrnić podsetio je da svi zainteresovani za upis u Vojnu akademiju, Medicinski fakultet VMA, Vojnu gimnaziju i Srednju stručnu vojnu školu, svoje prijave mogu podneti do 15. marta.

"Danas je na Vojnoj akademiji dan „Otvorenih vrata“, kojem se pridružio i ministar odbrane. Ministru smo pokazali nove kabinete koje smo uspostavili - kabinet Geografsko informacionog sistema i kabinet koji je vežbovno komandno mesto za taktiku i dogovarali smo sa ministrom odbrane pravce dalje organizacije i infrastrukture Vojne akademije. Takođe, imali smo kratak susret sa kandidatima i njihovim roditeljima, koji su došli da se bolje upoznaju sa uslovima života i rada na Vojnoj akademiji", rekao je general Zrnić.

Među onima koji su danas iskoristili akciju „Otvorena vrata“ da se bolje informišu o upisu u Vojnu akademiju bio je i Nikola Kojić iz Vršca.

"Završio sam Srednju ekonomsku školu u Alibunaru. Vojnu akademiju volim od malena, a da je upišem privukle su me prezentacije održane u našoj školi" objašnjava Nikola motive svog dolaska, dodajući da se uveliko priprema za prijemni iz matematike i da se nada da će mu fizički deo prijemnog ispita dobro ići budući da se bavi sportom.

Simona Janković je srednjoškolka u Vazduhoplovnoj akademiji i smatra da je smer vazduhoplovstva na Vojnoj akademiji prirodan nastavak njenog obrazovanja.

"Od malena sam želela da postanem pilot i za to imam podršku roditelja. Za Vojnu akademiju sam se odlučila zato što daje najkvalitetnije znanje i može da se napreduje. Dosta sam informisana o upisu, pošto imam drugove koji su već upisali smer vojnog vazduhoplovstva, ali smatram da treba da se pogleda prostor u kome ću da živim narednih pet godina", ističe Simona, ne krijući da je zadovoljna svime što je danas videla na Vojnoj akademiji.

Dejan Badža je oficir u penziji i jedan od roditelja koji je došao da podrži svoje dete u želji da upiše Vojnu akademiju.

"Došao sam da podržim ćerku koja želi da upiše vazduhoplovstvo na Vojnoj akademiji. Dajem joj punu podršku, a želim sreću i ostalim kandidatima, s obzirom na to da Vojna akademija daje odlične i stručne kadrove i brine o svojim đacima. Biće mi veoma drago da moje dete prođe kroz sve selektivne preglede i nastavi svoj životni put u Vojsci Srbije ", rekao je Dejan Badža, spomenuvši da u njegovoj porodici vojni poziv ima tradiciju jer je i njegov otac bio vojno lice.

Izvor: RTV

Ministarstvo odbraneVulinVojna akademijaVojska Srbije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva