:

:

TV Most

Foto: FoNet

clock

Decembar 25, 2019   17:18

0

143

Vulin: Vučić je poslednji slobodni lider u Evropi

Nema "balkanske unije", nju niko nikome nije ni ponudio, nema nikakvog političkog povezivanja sa Albanijom i Severnom Makedonijom i nema nikakve zamene za EU, niti bilo kakvog političkog dogovora osim potrebe da se našim privrednicima i građanima život olakša, a privređivanje učini profitabilnijim, bržim, boljim, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin pred poslanicima Skupštine Srbije.

“O potrebi širenja tržišta, o smanjivanju carinskih barijera, o potrebi da se na prvom mestu našoj privredi omogući da bolje radi, predsednik Vučić govori već godinama. Srbija postaje lider na Balkanu između ostalog i ovakvim inicijativama. Do sada smo mi stalno morali da odgovaramo na inicijative drugih. Sada, posle dugo vremena, mi smo ti koji idemo korak ispred svih ostalih, koji dođemo sa inicijativom a o njoj se opredeljuju drugi”, rekao je Vulin.

Ističe, saopštilo je Ministarstvo dobrane, da je Aleksandar Vučić poslednji slobodni lider u Evropi.

" Poslednji koji može svakom da kaže šta misli, poslednji koji može da kaže - neću uvesti sankcije Ruskoj Federaciji, neću dozvoliti da se Republika Srpska na bilo koji način umanji. Poslednji koji sme da kaže da neće da uđe u NATO pakt i da će se opremati i naoružavati gde god hoće i kako god hoće", kazao je Vulin.

Naglašava da je Vučić je prvi srpski državnik koji je rekao celom svetu, a na prvom mestu zapadu - neću prestati da sarađujem sa Kinom, i ne možete me naterati da ne prihvatim kineske investicije i ne možete me naterati da ne jačam svoju vojsku, i sa istoka i sa zapada, možete da pretite sankcijama koliko hoćete.

Zato mu to i ne praštaju, zato trpi tolike napade. Zato će ga napadati sa mnogih strana, zato što ni Evropa ni velike sile ne vole slobodne lidere”, naglasio je ministar odbrane.

Naravno, navodi on, kada napravite tolike autoputeve, kada otvorite tolike fabrike, dovedete tolike investitore Srbija može i mora da vam bude zahvalna.

"Možete da ga ne volite, to je vaše pravo. Politika daje za pravo da posmatrate stvari iz različitih uglova i to je u redu, ali ne možete da osporite da se nikad više nije gradilo, da je Vojska Srbije daleko moćnija nego što je bila pre sedam godina, da su naše službe bezbednosti bolje i razvijenije nego što su bile i da više ne rade po diktatu stranaca", rekao je Vulin.

Kaže da se kod nas stranci više ništa ne pitaju i zato predsednik Vučić može da izađe sa inicijativom.

"Zato i može da kaže da se otvara mogućnost za našu privredu i privrednike, dajemo im priliku da trguju, da zarađuju, da putuju zato što smo mi lideri u regionu. Konačno to postajemo. Zatvara se onaj ko se boji, ko slabi. Onaj ko je jak, ko može više da proizvede i više da proda taj može da dopusti kretanje”, zaključio je ministar Vulin.

Izvor: Танјуг

VučićVulin
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva