:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Decembar 20, 2018   14:04

0

214

Vulin: Vučić pokazao kako se brani Srbija

Predsednik i vrhovni komandant Aleksandar Vučić pokazao je na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija kako se brani Srbija i koliko je promenjen položaj zemlje, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Komentarišući sednicu Saveta bezbednosti u ponedeljak u Njujorku, Vulin je rekao da je Vučić pokazao kako jedan državnik, bez obzira što zastupa malu zemlju, koja nije moćna na svetskom nivou, može da pokaže da državničkom pameću, znanjem, iskustvom, mudrošću i argumentima, može da zastupa Srbiju i da je velike sile uvažavaju, poštuju i moraju da prihvate njene argumente.

Kako je rekao, jedino na šta predsednik nije uspeo da odgovori je činjenica da je Međunarodni sud pravde na zahtev Srbije doneo rešenje po kome je "praktično legalizovao kosovsku nezavisnost".

"Na to nije mogao da odgovori. Na ono što je radio Vuk Jeremić. Na sve ostalo je odgovorio i na njegova pitanja nije bilo odgovora", rekao je Vulin novinarima u Nikincima, a navedeno je saopštenju.

Vulin je dodao da Srbija posle dugo vremena ima čoveka koji je u stanju da je na najbolji način predstavlja.

Kako kaže, o Srbiji se više ne raspravlja bez nje, već je Srbija za stolom, ona koja govori i koja je u stanju da se izbori za svoje interese.

"Nama se priznaje pravo da imamo svoje interese, a to pravo nije priznato - ono je izboreno. Kada su počeli pregovori u Briselu, 2012, 2013. godine, pred nas su izlazili s papirima koje je samo trebalo da potpišemo", rekao je Vulin.

Istakao je da je Vučić promenio tu praksu i izborio pravo da kažemo - ovo su naši interesi i vi se izjašnjavate prema njima.

Vulin je dodao da je bio ponosan "kao i ogromna većina građana Srbije, kao i svi građani Srbije koji vole svoju zemlju i svoj narod, na način kako nas je predsednik predstavljao na sednici Saveta bezbednosti i zbog poštovanja koje je ukazano njemu i našoj zemlji".

Izvor: Taнјуг

Aleksandar VulinSavet bezbednosti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva