:

:

TV Most

clock

Decembar 07, 2019   14:28

0

226

Vulin: Vučić udaljio Albance od nezavisnosti

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić udaljio kosovske Albance od nezavisnosti onoliko koliko ih je Vuk Jeremić približio samostalnosti.

"Šiptari znaju da su ih pregovori sa Vučićem udaljili od nezavisnosti isto koliko ih je Jeremić približio samostalnosti. Zato im je jedini zahtev da Srbe predstavlja neko ko neće predstavljati Srbiju već samo sebe", rekao je Vulin povodom izjave Aljbina Kurtija da neće predsednika Vučića za pregovaračkim stolom.

Ministar je ocenio da "kao što Ðilas i Obradović hoće vlast bez izbora, tako i Kurti hoće pregovarača koji ne predstavlja Srbe".

"Vučić je jedini koji može da govori ne samo u ime Srbije već i u ime svih Srba i to Kurti zna, zato od njega i beži. Nije bitno šta hoće Šiptari, nikoga i nije briga za to, već da li će Evropska unija održati svoju reč i najpre sprovesti Briselski sporazum za koji je garantovala, a onda i ukinuti takse na robu iz centralne Srbije i BiH. Šiptari nemaju besu, da li je ima EU?", izjavio je ministar Vulin.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva