:

:

TV Most

clock

Februar 27, 2020   20:09

0

113

Vulin: Vučić već osam godina čuva Srbe na Kosovu i Metohiji

Odgovarajući danas na pitanja poslanika na sednici Narodne skupštine na temu Kosova i Metohije ministar Aleksandar Vulin je citirao predsednika Vučića: "Kažu da kada je 1915. godine srpska vojska pregazila Albaniju i došla do mora, da je Nikola Pašić rekao “Spasa nam nema, propasti nećemo”.

"To vam je upravo i rekao predsednik Vučić. A u Kosovskoj Mitrovici sam čuo i izreku “Zategni, al da ne pukne”. Pred pregovore nećete reći ni da ni ne, nećete reći ni šta su vam pozicije, nećete reći gde prestaje, gde počinje, šta će se sve uraditi, na šta ste spremni na šta niste – za to služe pregovori, ne treba govoriti ranije o tome",  istakao je ministar odbrane Aleksandar Vulin odgovarajući danas na pitanja poslanika na sednici Narodne skupštine na temu Kosova i Metohije.

Prema rečima ministra Vulina, predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić rekao je upravo tako.

"Da li se mi pravimo da nas ne ucenjuju? Pa Rezolucija 1244 je ucena. Da nije bilo Rezolucije 1244, nastavili bi bombardovanje - pa to je čista ucena. Čista ucena je kršenje našeg suvereniteta, čista ucena je povlačenje naše vojske, naše policije. Ali, jednostavno živimo u takvom svetu, i moramo da se nosimo sa tim i borimo. Već osam godina ja slušam kako smo “izdali Kosovo”, evo ovde imate poslanika sa Kosova i Metohije, južno i severno od Ibra, i oni najbolje znaju da smo mi pre osam godina slušali da smo “priznali nezavisnost Kosova”, da smo “potpisali nezavisnost Kosova” i da je samo pitanje nedelja kada će se to desiti, kada “Kosovo ulazi u UN”. Nije se desilo. Ne slučajno", naglasio je ministar Vulin.

Ministar Vulin je rekao da se vidi razlika i vidi se zašto se toliko beži od pregovora.

"Vučić pregovara tako da  Kurti beži od pregovora glavom bez obzira. Ovo je prvi put da imamo garnituru Šiptara u Prištini, koja odbija da sedne za pregovarački sto. Do sada je uvek bilo obrnuto. Do sada su uvek nama “zavrtali ruke” i govorili da sednemo, a Šiptari raširenih ruku “samo što pre dođite, pregovori, biće dobro”. Sad oni beže od pregovora – što znači da se gubi nešto. Znači da gube mnogo u pregovorima", naglasio je ministar Vulin.

Ministar Vulin je rekao da se ni jedna nova zemlja nije pojavila koja kaže da priznaje “Kosovo”.

"Dakle, vidite šta je promena. I to je rekao predsednik Vučić - da će stizati i stižu takve neprihvatljive ponude. Stižu već osam godina i on nije prihvatio ni jednu i svaki put je uspeo da sačuva suverenitet naše zemlje", istakao je ministar Vulin dodajući da je predsednik svaki put mogao da ode i u Kosovsku Mitrovicu i u Gračanicu da pogleda Srbe sa Kosova i Metohije u oči i da im kaže šta je dogovorio i uradio i da dobije njihovu podršku.

Već osam godina, naglasio je ministar Vulin, čuvamo srpski suverenitet na prostoru Kosova i Metohije.

"Grčevito se borimo da sačuvamo naš suverenitet", naglasio je ministar Vulin, podsećajući još jednom na reči Nikole Pašića “Spasa nam nema, propasti nećemo” i izreku “Zategni, a da ne pukne”.

Izvor: TV Most, saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva