:

:

TV Most

clock

Novembar 08, 2019   21:03

0

46

Vulin: Za mržnju nema leka, očekujemo izvinjenje Albanije

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je danas kao laž i uvredu izjavu albanskog ministra Genta Cekaja primetivši da se saradnici Edija Rame s neprimerenim izjavama oglase svaki put uoci njegovog susreta s predsednikom Srbije i time pokusavaju da mu otezaju cuvanje mira.

Komentarisući uvrede koje je na racun Srbije i njenog rukovodstva izneo albanski ministar za evropske i spoljne poslove Gent Cekaj, Vulin je u saopstenju koje je dostavio medijima poručio da Ramini saradnici ''''iza leđa'''' govore ono što ne smeju da mu kažu u lice.

''To što čak ni ovakva EU ne dopušta Albaniji da joj se približi, što Šiptarima u svim državama i teritorijama gde žive EU odbija da ukine vize i ni slučajno neće da otpočne pregovore za pristupanje, sve to nije opravdanje da neuspešni ministar Vlade Albanije za evropske i spoljne poslove leči svoje komplekse tako što napada Srbiju", rekao je Vulin, porucivsi albanskom ministru da je istina lek za njegove lazi, a da je za Vladu Albanije izvinjenje obaveza.

Sto se mrznje prema Srbima tice, kaze, Vulin, za to nema leka izuzev nade da će ''''lek za lažova jednom biti pronađen''''.

''''Cakaj se nada da će mržnja prema Srbima njegov narod uvesti u EU. Možda i hoće ali u red civilizovanih naroda neće", uveren je Vulin.

Albanski ministar rekao je, između ostalog, da je Srbija tokom sukoba na Kosovu i Metohiji ''''odgovorna za ubistvo više od 12.000 Albanaca, masovnu deportaciju više od milion ljudi i milione dolara štete'''' i da to ''''nisu bili pojedinacni slučajevi, već direktno sponzorisani od srpske države".

Izvor: Танјуг

Vulin
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva