:

:

TV Most

clock

April 21, 2016   12:05

0

113

Vulin: Nastavićemo da vodimo računa o najstarijima

Aleksandar Vulin je rekao da ulaganje 20 miliona dinara i "nije baš za veliku pohvalu za opštinu", ali je verovatno najveća investicija u Mladenovcu.

Dodao je da će Ministarstvo nastaviti sa naporima u narednim budžetskim godinama, te da se u narednim budžetima predviđa novac koji će biti više nego dovoljan da se završi proces licenciranja, a u svim ustanovama obezbedi isti kvalitet usluga.

"Bez podrške koju smo dobili od naših nastarijih, bez njihovog strpljenja, poverenja i ljubavi prema budućnim generacijama, Srbija je se bi oporavila i ne bi bila na pravom putu", rekao je Vulin.

Ministarstvo će, dodao je, nastaviti da politikom u kojoj nema umanjenja socijalnih davanja i u kojoj će biti proširenja određenih soijalnih rpava, posebno onih koja se tiču roditeljskog i poprodiljskog dodatka.

Kako je rekao, vodiće se računa o najstarijima, penzionerima i o svim gerontološkim centrima.

V. d. direktorka Gerontološkog centra Mladenovac Dušica Tokić rekla je da je donacija iskorišćena za zamenu podova, kupovinu novog nameštaja, opreme za kuhinju...

"Ne bismo ništa postigli bez razumevanja ministarstva, sve naše potrebe su prepoznate", rekla je Tokić dodajući da je i lokalna samouprava izašla u susret Centru uredivši prilaz Domu za osobe sa invaliditetom.

Istakla je da Centar trenutno ima 295 korisnika na smeštaju, a da je kapacitet 310 mesta.

Izvor: RTS, Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva