Vulin: Nova pravila za prevoz migranata

:

:

TV Most

clock

Januar 02, 2016   12:05

0

113

Vulin: Nova pravila za prevoz migranata

U odluci tih zemalja stoji da se u vozovima za migrante ne može prevoziti više od 940 migranata i da moraju da budu praćeni odgovarajućim spiskom imena, prezimena i zemalja iz kojih dolaze.

Vulin je rekao Tanjugu da za Srbiju ta odluka ne predstavlja veliki problem ili napor, budući da se pravljenje takvih spiskova i inače radi u Preševu, gde se svim migrantima izdaju odgovarajuća dokumemnta.

"Smanjenje broja samih migranata koji ulaze u vozove iziskivaće povećanje broja vozova od strane Hrvatske i to je nešto što očekujemo. O meri vlada Slovenije i Hrvatske obavestili smo naše kolege u Makedoniji i u skladi sa tim ćemo se i ponašati prema migrantima koji dolaze sa prostora te zemlje", rekao je Vulin.

On je dodao da očekuje da će se i Vlada Makedonije prilagoditi tim zahtevima.

Prema Vulinovim rečima, odluke Slovenije i Hrvatske se odnose na Srbiju, a odluka Srbije je istovetna i odmah će se primeniti na Makedoniju.

Vulin je rekao da trenutno na teriotriji Srbije ima oko hiljadu migranata koji se kreću od prihvatnog centra u Preševu, prema prihvatnim centrima u Adaševcima i u Šidu.

"Promena temperature i zahlađene nas nije iznenadilo, svi naši prihvatni objekti su zagrejani u svima radi grejanje, a obezbedili smo čak i grejanje šatora u tim prihvatnim centrima", istakao je Vulin.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva