:

:

TV Most

clock

Jun 20, 2015   12:05

0

115

Vulin: U ponedeljak prva sednica grupe za migrante

Vulin je novinarima na Šestom krajiškom otkosu u Busijama rekao da će na toj sednici biti obrazložena moguća rešenja i način na koji Srbija treba da radi u rešavanju tog problema.

"Srbija zaista nema baš ni malo krivice za milione ljudi koji su napustili svoje domove ali će se kao i uvek u svojoj istoriji ponašati ljudski prema ljudima", rekao je Vulin, kojeg je vlada pre dva dana imenovala za predsednika Radne grupe.

On je rekao da Srbija u rešavanju tog problema preduzima više nego bogatije i snažnije zemlje, navodeći da se na žalost mnoge države ne ponašaju tako prema tim nesrećnim ljudima.

"Cilj azilanata nije Srbija, oni žele da odu u Evropu i negde drugde ali na nama je da im omogućimo bezbednost, sigurnost i da u skaldu sa međunarodnom poveljama i pravilima nastave svoje kretanje" rekao je Vulin.

On je naveo da za razliku od mnogih drugih zemalja, u Srbiji niko od njih nije ni pretučen ni opljačkan, osećaju se sigurno i bezbedno, navodeći da država Srbija nikome nije uskratila azil, niti lek, hleb i bezbednost.

On je poručio da Srbija vodi računa o svim aspektima njihovog kretanja i života.

"Bojim se da naši susedi, a nadam se da ćemo o tome razgovarati u narednim danima, ne čuvaju svoju granicu kao što je mi čuvamo, ne vode računa o svojoj granici kao što mi to činimo", rekao je Vulin.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva