:

:

TV Most

clock

Oktobar 22, 2015   12:05

0

121

Vulin: Velika očekivanja od sastanka u Briselu

Posle obilaska predstavnika domaćih i stranih humanitarnih organizacija na prelazu Berkasovo sa Hrvatskom, Vulin je novinarima rekao i da Srbija ima dovoljno hrane i lekova i svega što je potrebno u suočavanju sa izbegličkom krizom, ali da nam je potrebna direktna budžetska podrška za sve ljude koji su angažovani na rešavanju problema migranata.

On je objasnio da se to odnosi na plate policajaca, radnika Komesarijata za izbeglice i migracije, pripadnike centara za socijalni rad, kao i za sve koji na različite načine vode računa o migrantima.

"To nismo mogli da predvidimo budžetom. Koliko će se povećati angažovanje pripadnika policije, žandarmerije, koliko će vojska biti angažovana", rekao je on.

Vulin je naveo i da ima velika očekivanja od nedeljnog sastanka u Briselu na kojem će učestvovati premijer Aleksandar Vučić, izrazivši nadu da će ono što je dogovoreno na luksemburškoj konferenciji, takođe, posvećenoj migrantskoj krizi, početi i da se realizuje.

U nedelju, 25. oktobra, Vučić će učestovati na sastanku Evropske komisije sa predstavnicima jednog broja zemalja koje su na tranzitnoj ruti migranata.

Na graničnom prelazu Berkasovo danas izbeglice iz bliskoistočnih država bez većih problema ulaze u Hrvatsku, a istovremeno tokom dana, u Preševu je registrovano još oko 4.000 njih.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva