:

:

TV Most

Foto: Ministarstvo odbrane

clock

Oktobar 07, 2020   17:13

0

121

Vulin:''Jumko'' u korak sa svetom,proizvodi najbolje za VS

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas pogone kompanije ''Jumko'' za proizvodnju zaštitne i balističke opreme za potrebe Vojske Srbije i poručio da to preduzeće raste i razvija se i da ima proizvode čiji kvalitet ne zaostaje za renomiranim svetskim proizvođačima.

Direktor ''Jumka'' Branislav Trajković uručio je Vulinu Plaketu povodom 60 godina postojanja te kompanije, u znak zahvalnosti za razumevanje, podršku i nesebičnu pomoć u jačanju proizvodnih kapaciteta kompanije ''''Jumko“ i namenske proizvodnje za potrebe sistema odbrane Srbije.

Vulin je posle obilaska pogona rekao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kada je 2012. godine postao ministar odbrane, trasirao put kojim su se kretali svi posle njega, a koji je na prvom mestu podrazumevao saradnju sa državnim preduzećima i preduzećima koja zapošljavaju veliki broj radnika.

''Ovo preduzeće je bilo gotovo napušteno. Svi se mi sećamo vremena kada su radnicima dugovali plate po godinu dana, kada u ovim pogonima nije bilo struje, kada su u ovim pogodima bili ljudi koji nisu imali nikakvu nadu'', rekao je Vulin.

Istakao je da je zahvaljujući radu predsednika Vučića i tome što je kao predsednik Vlade doneo teške odluke, zbog kojih je država imala dovoljno novca da pomogne, između ostalog i „Jumku“ iz Vranja, to veliko preduzeće, koje zapošljava oko 2.000 radnika i to ne samo u Vranju, već i u Drvaru, Despotovcu, Bujanovcu.

''To je preduzeće koje raste, razvija se i za koje sa velikim ponosom mogu da kažem da ima proizvode čiji kvalitet ne zaostaje za bilo kojim renomiranih svetskim proizvođačem'',istakao je Vulin.

Poručio je da će ''Jumko“ uvek moći da računa na podršku Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i podsetio da je u protekle tri godine ova komanija potpuno promenila vizuelni identit naše vojske.

''Naši vojnici imaju uniformu koja je dizajnirana kao kod njihovih kolega iz najrazvijenijih i najsnažnijih armija sveta, a po kvalitetu ne zaostaju nimalo. „Jumko“ proizvodi najbolje, a jedino to može da se da pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, jer to i zaslužuju'', naglasio je ministar.

Direktor kompanije „Jumko“ Branislav Trajković uručio je Plakete i državnom sekretaru u Ministarstvu odbrane Bojanu Jociću i državnom sekretaru u Ministarstvu privrede Draganu Stevanoviću, koji su danas, takođe, obišli kompaniju.

Trajković je kazao da ''Jumko“ ove godine proslavlja 60 godina postojanja i da kompanija ima čime da se pohvali navodeći da je sa Ministarstvom odbrane otvoren pogon u Drvaru koji zapošljava 85 radnika.

''Izvršili smo veliku rekonstrukciju u našoj fabrici, gde je obnovljena i rekonstruisana kotlarnica, obnovili smo mašine u doradi i konfekciji'', naveo je Trajković.

Dodao je da je „Jumko“, uprkos krizi koju je uslovio virus korona, ostvario stabilno poslovanje, obezbedivši poslove tokom cele godine, a time i sigurnu egzistenciju i plate za sve svoje zaposlene.

Izvor: Танјуг

VulinJumkoVojska Srbije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva