:

:

TV Most

Foto: Jutjub

clock

Jul 16, 2019   9:11

0

135

Vulin:Srbija ojačala vojsku kupovinom PVO sistema "Mistral"

Srbija je značajno ojačala svoju vojsku kupovinom PVO sistema "Mistral" od Francuske, rekao je T a n j u g u  ministar odbrane Aleksandar Vulin i istakao da politika predsednika Srbije o vojnoj neutralnosti daje rezultate jer, kaže, naša vojska može da nabavlja opremu i sa istoka i sa zapada što nije slučaj sa mnogim zemljama u svetu.

 

U prisustvu francuskog predsednika Emanuela Makrona i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, juče je potpisano pet sporazuma sa Francuzima, iz nadležnosti Ministarstva odbrane i oblasti namenske industrije.

"Za nas je od velikog značaja da možemo i na ovaj način da pokažemo da politika predsednika Vučića o vojnoj neutralnosti daje rezultate jer mi možemo da se opremamo i sa istoka i sa zapada što mnoge druge zemlje jednostavno ne mogu da urade", rekao je Vulin.

Nakon što je država obnovila ratno vazduhoplovstvo, kaže Vulin, sada se počelo sa obnavljanjem i PVO odbrane što, kako je primetio, nije rađeno decenijama unazad.

"Kupovinom protiv-vazduhoplovnog sistema "Mistral" mi smo značajno ojačali našu vojsku, omogućili našim jedinicama da aktivno štiti sebe, da štiti naše nebo i pokazali smo da proces obnove neće ni jednog trenutka stati", rekao je Vulin.

Vojska Srbije je postala, ističe ministar, snažnija i modernija. 

"Građani Srbije mogu da budu još sigurniji da će naša nezavisnost i naša sloboda biti sačuvani", rekao je Vulin.

Izvor: T a n j u g

VulinFrancuskaVojska SrbijeMistralPVOMakron
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva