:

:

TV Most

clock

Maj 24, 2020   12:55

0

67

Vulin:Vučić se bori za Srbiju tamo gde je najteže

Predsednik Pokreta socijalista (PS) Aleksandar Vulin boravio je u poseti opštini Bajina Bašta i tom prilikom je istakao da je PS pouzdan i lojalan partner SNS-u, kao i da PS ne menja strane, niti svoju politiku.

Vulin je u Bajinoj Bašti, gde se sastao sa predstavnicima SNS i PS, rekao da PS siguran, lojalan, pouzdan partner i saborac Srpske napredne stranke.

“PS nije sastavljen od ljudi koji menjaju strane. Mi smo uvek bili protiv pljačkaških privatizacija i uvek smo bili protiv svrstavanja Srbije u NATO pakt. Uvek smo bili protiv Srbije koja sluša strance i u kojoj odlučuju ambasadori", smatra Vulin

Kako je saopštio PS, Vulin je kazao da PS bezrezervno veruje Vučiću, zato što je to čovek koji se za Srbiju bori na najtežim mestima.

“Aleksandar Vučić je čovek koji nas je okupio, ujedinio, objedinio, koji je bio u stanju da prepozna šta je Srbiji potrebno i koji je bio u stanju da se za Srbiju bori na najtezim mestima i baš tamo gde je zaista bilo teško, od Brisela, preko Vašingtona, Berlina, Moskve”, rekao je Vulin.

Naveo je da gde god je Aleksandar Vučić odlučivao, gde god je donosio odluke, donosio ih je zato da bi Srbija bila bolja, da bi napredovala, da bi bila snažnija i jača i nikada nije vodio računa koliko će to njega lično koštati.

“Zato je Pokret socijalista tu, da pomogne, da se izborimo za Srbiju u kojoj vredi živeti, za Srbiju u kojoj je budućnost naše dece sigurna i izvesna.", naglasio je Vulin

On je rekao da je nezaposlenost značajno smanjena, a da država radi na ddljem poboljšanju životnog standard građana.

Vulin je poručio da je Vučićeva politika mira i vojne neutralnosti, politika za koju se on i njegova partija bore.

"Politika mira, politika vojne neutralnosti, politika ekonomskog razvoja, politika predsednika Vučića je politika za koju se mi borimo", rekao je Vulin prilikom boravka u Bajinoj Bašti.

Funkcioner SNS i narodni poslanik Krsto Janjušević, poručio je iz Bajine Bašte da je SNS na vlast došao zbog svojih ideja i hrabrosti, a ne tako što je vređao porodice i decu.

Janjušević je rekao da su Aleksandar Vulin i njegov PS pokazali doslednost i političku hrabrost u ključnim vremenima i da su čvrsto stali uz SNS i Vučića onda kada mnogi nisu verovali u promene.

On je istakao da je ponosan na današnju Srbiju koja je, kaže, jedna od ekonomski najjačih zemalja na Balkanu.

Janjušević je pozvao građane da na izborima 21. juna podrže listu Aleksandar Vučić- Za našu decu.

Milo može da napravi crkvu,ali neka ne dira Srbe i SPC

Ministar odbrane i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin poručio je Milu Đukanoviću da može da napravi crkvu kakvu god hoće i da sebe proglasi za patrijarha, ali da Srbe i SPC ostavi na miru.

Može Milo Đukanović da napravi crkvu kakvu god hoće, može sebe da proglasi za patrijarha, može da objasni način kako je nastao svet, može glavni odbor DPS-a da proglasi za apostole, može da uradi šta god hoće, ali nemoj to da radi sa SPC”, rekao je Vulin novinarima u Bajinoj Bašti upitan da prokomentariše odnos Crne Gore prema Srbima i SPC.

Poručio je Ðukanoviću da ne kažnjava Srbe i SPC zbog toga što su ostali tamo gde je i on nekada bio.

“Nas neka ostavi tamo gde smo bili, tamo odakle je on otišao, mi smo ostali. Njagovo pravo je da ode, ali ne može da kažnjava Srbe zato što su ostali tamo gde je on nekada bio", rekao je Vulin.

Kako je saopštio Pokret socijalista, Vulin je naveo da se Srbija apsolutno ne meša u unutrašnja pitanja Crne Gore, ali da ne može mirno da posmatra da se Srbima oduzimaju elementarna ljudska prava.

"Mi se ne mešamo u unutrašnja pitanja Crne Gore, ali nije unutrašnje pitanje Crne Gore da zabrani Srbima da idu u svoju crkvu ili da promeni ime crkve ili da otme svetinje koje su srpskom narodu toliko važne i toliko značajne. Bez naših pravoslavnih svetinja, ni mi kao Srbi ne bismo bili isti narod”, rekao je Vulin.

Naveo je da Srbija poštuje nezavisnost i suverenitet Crne Gore, ne meša se u njeno pravo da odlučuje sama o sebi, ali ne može mirno da posmatra da se Srbima oduzimaju elementarna ljudska prava.

“Oni samo traže da idu u crkvu u koju su išli i njihovi pradedovi, da se zovu baš tako kako se zovu, da govore srpskim jezikom, kad govore srpski jezik, da idu u Srpsku pravoslavnu crkvu, kad su već kršteni u Srpskoj pravoslavnoj crkvi", naveo je Vulin

Odgovarajući na pitanje novinara u Bajinoj Bašti koliko je važna i značajna pomoć Srbije koju pruža Republici Srpskoj, Vulin je rekao da je Srbija uvek tu da pomogne Republici Srpskoj i naveo da je Aleksandar Vučić prvi srpski državnik koji Srpsku brani, pomaže i čuva na pravi način.

Vulin je rekao da je Srbija tu da pomogne Srpsku i Srbe koji tamo žive i da će to činiti uvek, dok god je Vučić na čelu Srbije.

"Mi smo doneli programska dokumenta, ministarstvo odbrane je donelo nacionalnu strategiju odbrane u kojoj se eksplicitno kaže da je naš zadatak da štitimo Srbe bez obzira gde oni žive. Republika Srpska je nastala kao izraz, kao potreba Srba u BiH da se sačuvaju od jasenovačkog genocida, da se više nikad ne ponovi taj užas”, rekao je Vulin.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva