:

:

TV Most

clock

Maj 14, 2020   9:29

0

250

Za jedan dan podeljeno 6.700 vaučera za odmor u Srbiji

Građanima je na raspolaganju još 400.000 vaučera koje mogu da koriste za odmor u Srbiji, a prvog dana podeljeno je 6.700 vaučera, kaže ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Vaučeri su u vrednosti od 5.000 dinara i građani mogu da ih iskoriste do 20. novembra.

"Očekujemo da će najveći deo naših ljudi deo ili ceo odmor provesti u Srbiji. Prvog dana bez kampanje, bez publiciteta podeljeno je 6.700 vaučera i više nema dileme da će u kratkom periodu svih 400.000 vaučera biti podeljeno", rekao je Ljajić za Pink.

On je podsetio da pravo na vaučere imaju penzioneri, zaposleni čija je plata do 70.000 dinara, nezaposleni, poljoprivrednici i studenti.

Ljajić je rekao da je šteta u turizmu neminovna i ne može da se nadoknadi nikakvim merama, ali da država pokušava da je ublaži.

"Prema procenama Svetske turističke organizacije to će biti više od 900 milijardi evra štete za međunarodni turizam. Ne očekujemo veliki broj stranih turista u Srbiji, ali se očekuju turisti iz regiona", rekao je ministar.

Napominje da najveći problem imaju zemlje koje imaju veće učešće turizma u BDP-u - Hrvatska koja ima 17 odsto, Španija 15 odsto, Malta 22 odsto, Grčka 20 posto.

Srbija će, kako je rekao, imati veliku štetu u turističkom sektoru, ali to se neće odraziti u velikoj meri na ukupnu privredu, jer je učešće turizma u BDP-u tri odsto.

Izvor: Танјуг

LjajićturizamvaučeriMoja Srbija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva