:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Januar 25, 2020   14:19

0

306

Za sufinansiranje sportskih klubova u Kosovskoj Mitrovici 12 miliona dinara

Predstavnici svih registrovanih sportskih klubova iz Kosovske Mitrovice danas su potpisali ugovore o sufinansiranju, sa predsednikom privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandrom Spirićem.  

Za ovu namenu i ovogodišnju sporstku sezonu,  kroz Ustanovu za sport i specijalizovane usluge,  budžetom opštine obezbeđeno je 12 miliona dinara.

“Ono što nas raduje je da u ovoj godini imamo tri nova kluba za sufinansiranje u zakonskim okvirima koje je propisalo Ministarstvo sporta. Nastavljamo punim intenzitetom da jačamo pre svega sportske klubove, a da motivišemo i afirmišemo veći broj dece, jer naš prioritet jesu upravo oni i njihovi roditelji”, rekao je Spirić.

U razgovoru sa predstavnicima sportskih klubova načelno je dogovoreno da svi zajedno utiču na granske sportske saveze, kako bi se regularne ligaške utakmice igrale u Kosovskoj Mitrovici, a ne na strani, jer za to postoje svi tehnički i infrastrukturni uslovi.

Takođe je upućen i javni protest za ono što se juče desilo kada je košarkašima “Prve petoletke“ iz Trstenika zabranjeno da u Кosovskoj Mitrovici odigraju meč plej-ofa Druge srpske lige sa domaćinom “Trepčom“,  i “ubuduće nadamo se da takve i slične stvari na bilo koji način ne smeju da se odraze na sport”, kazao je Spirić.

Direktor Ustanove za sport u Kosovskoj Mitrovici Petar Trajković je tom prilikom kazao da su ove godine, projektom sufinansiranja od strane opštine, obuhvaćena 24 kluba.

“Veliki broj naših klubova bili su na svetskom, evropskom i državnom prvenstvu i to nas čini jako srećnim jer smo dobili nove reprezetativce u različitim disciplinama i sportovima”, kazao je Trajković.

Podseća da će u Kosovkoj Mitrovici ove godine početi izgradnja sportskog fudbalskog stadiona i pratećih objekata koji idu uz njega.

Trajković dodaje da se na teritoriji opštine Kosovska Mitrovica nalazi 34 sportskih klubova,  što je, kako je rekao, najveći broj klubova na teritoriji Kosova i Metohije.

Predsednik Omladinskog fudbalskog kluba (OFK) DIF iz Kosovske Mitrovice Nemanja Bulatović zahvalio je predstavnicima opštine u ime svih sportista.

On je dodao da će sredstva koja im je obezbedila opština, OFK DIF omogućiti sva putovanja koja klub realizuje u toku godine.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

KiMKosovska MitrovicasportistiSpirić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva