:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Maj 29, 2023   16:00

0

41

Za sutra sazvano treće vanredno zasedanje Skupštine Srbije

Predsednik Skupštine Srbije,  Vladimir Orlić, na zahtev 106 narodnih poslanika, sazvao je za sutra, u 15 časova, treće vanredno zasedanje Skupštine Srbije.

 

U zahtevu za sazivanje utvrđen je dnevni red sa tri tačke.

Prva je Izveštaj o nadzoru programa komercijalnih pružalaca medijskih usluga za period od oktobra 2022. godine do kraja marta 2023. godine, sa posebnim osvrtom na izveštavanja o slučajevima nasilja u televizijskim programima, koji je podnelo Regulatorno telo za elektronske medije, sa Predlogom zaključka Odbora za kulturu i informisanje.

Druga tačka je Predlog odluke o obrazovanju Anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica i okolnosti koji su dovele do masovnih ubistava u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i na teritoriji Smedereva i Mladenovca - u Malom Orašju i Duboni, utvrđivanja propusta u vršenju nadležnosti i preduzimanja odgovarajućih radnji, utvrđivanja odgovornosti nadležnih lica i predlaganja mera, koji je podneo narodni poslanik Radomir Lazović.

Treća tačka dnevnog reda je Predlog za glasanje o nepoverenju članu Vlade, ministru unutrašnjih poslova Republike Srbije, Bratislavu Gašiću, koji je podneo 61 narodni poslanik. 

Izvor: T a n j u g ; foto: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva