:

:

TV Most

clock

Februar 26, 2016   12:05

0

119

Za Srbiju vitalno da događaj iz Libije dobije punu istinu

"Dve autopsije, i u Libiji i u Srbiji, pokazale su da su radnici srpske ambasade u Libiji stradali zbog detonacije, i u isto vreme", rekao je premijer na konferenciji za štampu i ponovio da Srbija čeka da američka strana pruži bili kakav dokaz da to nisu uradili američki bombarderi ili lovci.

Vučić je rekao i da je autopsija nedvosmisleno pokazala da su sve povrede na telima Slađane Stanković i Jovice Stepića nastale istovremeno.

"Moram da priznam da bi to trebalo baš da ne znam ko kreira, pa da u nekoj drugoj detonaciji negde stradaju, pa da ta tela dovlače...čemu to sve? Teško mi je da u to poverujem, ali hajde da budem korektan, da to ne isključim u potpunosti, da čekam da nam američka strana pruži bilo kakav dokaz da to nisu uradili američki bombarderi ili lovci", rekao je premijer i dodao da je teško je da se pronađe bilo koji argument za sumnju u ono što smo imali do sad.

"Po nama su to uradili američki bombarderi i lovci, ako Amerikanci kažu da je drugačije, neka nam pruže dokaze", rekao je Vučić.

On je istakao da "političke izjave" po tom pitanju ne želi da komentariše, jer je, kako je rekao, lako sticati političke poene, ali da je isto tako lako vratiti se u prošlost.

Za Srbuju je od vitalnog značaja da tragičan događaj iz Libije dobije punu istinu, "ali ne u političkom i iskrivljenom smilu, zarad sticanja jefitnih poena i patetične politike", već kako bi se znalo ko je ubio Jovicu Stepića i Slađanu Stanković, naglasio je.

Premijer je rekao da će se sutra ujutru ponovo sastati sa ambasadorom SAD Kajlom Skatom, navodeći da je važno i da odnosi sa tom zemljom ne budu "zamrznuti" i da se ne uništi pozitivan trend odnosa u potpunosti, jer od toga zavisi budućnost zemlje.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva