:

:

TV Most

clock

Avgust 06, 2019   10:34

0

198

Zabranjeno paliti strnjišta i žetvene ostatke

Gotovo svake godine apeluje se na meštane opštine Gračanica da ne pale strnjište, odnosno žetvene ostatke na njivama. Problemi nastaju onog trenutka kada nastane opasnost da se vatra proširi na druge njive, da stvori opasnost većih razmera, a da i ne govorimo o uništavanju životne sredine i zagađenju vazduha.Opštinsko  odeljenje inspekcije upozorava i ovog leta meštane da se uzdrže od spaljivanja žetvenih ostataka i otpada kako bi se izbegle moguće neželjene posledice i sačuvala životna sredina.

Ova zabrana odnosi se i na spaljivanje drugih ostataka nastalih poljoprivrednom proizvodnjom i ubiranjem letine. Građani često, uređujući svoja dvorišta, spaljuju biljne ostatke.

Iz opštinskog odeljenja inspekcije pozivaju sve građane na savesno i odgovorno ponašanje.

„ Molim sve građane da ne pale strnjišta niti bilo koji otpad jer pored toga što se na taj način ugrožava životna sredina nekontrolisano paljenje otpada na otvorenom može dovesti do neželjenih posledica“ , upozorio je direktor opštinskog odeljenja inspekcije Miloš Aritonović.

Za sve građane koji nisu upoznati želimo da naglasimo da je spaljivanje bilo kakvog otpada na otvorenom zakonom zabranjeno.

Izvor: Opština Gračanica

KiMpaljenje strništazabrana
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva