:

:

TV Most

clock

Jul 03, 2019   14:03

0

197

Zaev: Članstvo Severne Makedonije u NATO će biti dobro za ceo region

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev istakao je da će učlanjenje njegove zemlje u NATO imati pozitivne efekte za ceo region u oblasti bezbednosti i prosperiteta.

- Kao sledeća zemlja-članica Alijanse posvećeni smo tome da budemo dostojanstveni partner, a uz pomoć i podršku NATO odgovorno smo zakoračili i ka najnovijim i najsavremenim bezbednosnim sistemima - istakao je Zaev tokom današnje prezentacije "Digitalizacija sistema upravljanja u krizi".

Premijer Severne Makedonije je izrazio nadu da će ceo proces biti okončan do decembra 2019. godine na Samitu NATO, kada će biti obeležano 70 godina postojanja.

Smatra da će učlanjenje Severne Makedonije u Alijansu biti dobra poruka o politici otvorenih vrata za druge zemlje koje imaju slične aspiracije.

- NATO integracija će imati ogroman pozitivan efekat u oblasti bezbednosti i prosperiteta kako za našu zemlju, tako i za širi region. Početak ovog procesa već daje rezultate i na ekonomskom planu, sa više od 700 miliona dolara stranih investicija i uveren sam da istinske perspektive za Severnu Makedoniju i region tek dolaze - zaključio je Zaev.

Pomoćnik generalnog sekretara NATO Antonio Misiroli rekao je da sa nestrpljenjem očekuju da pozdrave Severnu Makedoniju kao 30. članicu NATO, kao i da se nada da će se to dogoditi na samitu u decembru ove godine.

Skup su organizovali Centar za upravljanje krizama i NATO.

Izvor: Танјуг

Severna MakedonijaZaevNATOregion
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva