:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Avgust 31, 2019   21:07

0

65

Zaev: Opozicija nema nikakve šanse na izborima

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev komentarišući zahteve opozicionog VMRO-DPMNE za ostavku premijera i raspisivanje prevremenih parlamentarnih izbora izjavio je da su šanse opoziciji na izborima u toj zemlji nikakve, prenosi portal Plusinfo.

"Sa datumom za pregovore sa EU, kao država-članica NATO i sa dobrim ekonomskim parametrima šanse opoziciji na izborima su nikakve“, rekao je Zaev u makedonskom Sobranju.

On je rekao da oni postoje za državu i da rade za nju, te da će ispuniti ceo mandat do kraja 2020. godine i dati šansu ekonomiji da ide napred po planu. 

"Opozicija to zna. Naše šanse su bolje jer smo donosili odluke bez obzira na naše političke karijere, dok su se neki sakrivali i nisu imali hrabrost da naprave jedan korak za državu u cilju NATO i EU“, rekao je Zaev i dodao da je opozicija sve to činila zbog političke računice. 

Redovni parlamentarni izbori u Severnoj Makedoniji bi trebalo da se održe krajem 2020. godine, međutim opozicioni VMRO-DPMNE zahteva prevremene izbore tvrdeći da je i makedonski premijer Zaev umešan u aferu "Reket", te da je urušen pravosudni sistem u toj zemlji za vreme mandata aktuelne vlade.

Izvor: Танјуг

Severna MakedonijaZoran ZaevIzbori
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva