:

:

TV Most

clock

Septembar 30, 2019   19:50

0

197

Zaev: Prisluškivani razgovori su autentični

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev izjavio je da je prošlonedeljno svedočenje na sudu bivšeg pripadnika službe bezbednosti u toj zemlji Zorana Veruševskog povezano sa razočaranošću što je Specijalno tužilaštva umešano u aferu "Reket".

Zoran Veruševski je u slučaju "Target-Tvrđava", u kojem je jedan od optuženih bivši direktor makedonske službe bezbednosti Sašo Mijalkov, svedočio pred skopskim sudom da su prisluškivani razgovori, tzv. "bombe", koje je Zoran Zaev objavljivao dok je bio šef opozicije, bili montirani.

Posle takvog svedočenja, u makedonskoj javnosti pojavile su se sumnje o verodostojnosti prisluškivanih razgovora i predmeta pokrenutih na osnovu njih.

Tim povodom se oglasio i bivši makedonski premijer i azilant u Mađarskoj, Nikola Gruevski, koji je na Fejsbuku napisao da je "konačno izneta istina" i da su se njegove ranije tvrdnje o montiranim razgovorima koje je objavljio Zaev ispostavile kao tačne, navodi MIA.

Posle toga se oglasio i makedonski premijer Zoran Zaev, koji je rekao da će se Veruševski na sledećem ročištu izjasniti o svojim navodima.

Na današnje pitanje novinara o tome kako makedonski premijer zna šta će Veruševski reći na narednom sudskom ročištu, Zaev je odgovorio da je Veruševski njegov savetnik za nacionalnu bezbednost, te da je on sa njim, kao i sa svim svojim savetnicima, u stalnoj komunikaciji.

Izjavu Veruševskog u vezi sa modifikacijom "bombe", Zaev je povezao sa razočaranošću što je neko umešao Specijalno tužilaštvo u aferu "Reket".

"Niko od optuženih u bilo kom slučaju ne osporava prisluškivane razgovore odnosno tzv. bombe. I forenzika je pokazala autentičnost tih materijala", rekao je makedonski premijer.

Zaev je poručio da javnost treba da dopusti da se sudski procesi nastave, da svedoci svedoče, a da optuženi pripremaju svoju odbranu, zaključuje se u tekstu makedonske agencije.

Izvor: Танјуг

Severna MakedonijaZaevafera "Reket"
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva