:

:

TV Most

clock

Oktobar 26, 2019   7:30

0

202

Zaev: San o članstvu u EU nije srušen

Evropska perspektiva Skoplja i balkanskih zemalja nema alternativu, izjavio je premijer Severne Makedonije Zoran Zajev, ističući da je nedvosmislena podrška koju njegova zemlja dobija od EU da otpočne pregovore o članstvu.

"Ta podrška dolazi od celog rukovodstva Evropske komisije, Evropskog parlamenta i 27 članica EU. Protiv nas nije ni Francuska. Francuski Senat je usvojio u prvoj fazi Predlog zakona o ratifikaciji Protokola o članstvu Republike Severne Makedonije u NATO", istakao je Zaev za "Politiku".

On je, govoreći o nedavnoj odluci EU da odloži početak pregovora Severne Makedonije i Albanije o članstu u EU, kojoj je najviše doprineo stav francuskog predsednika Emanuela Makrona, rekao da Skoplje podržava inicijativu Makrona koji insistira na unutrašnjim reformama Severne Makedonije, ali i da je uvereno da bi te reforme bile znatno efikasnije sprovedene upravo u slučaju da je dato zeleno svetlo za početak pritupnih pregovora.

"To bi bila dobra motivacija da nastavimo sa unutrašnjim reformama, a istovremeno, uz poštovanje evropskih vrednosti, doprinesemo reformskim procesima u samoj EU", istakao je Zaev.

On je još jednom ponovio da za Severnu Makedoniju evropske integracije nemaju alternativu.

"Možda sam sada umereni optimista, ali sam i dalje optimista. San o članstvu u EU nije srušen", naglasio je Zaev.

Izvor: Танјуг

ZaevEU
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva