:

:

TV Most

Foto: FB

clock

April 04, 2019   18:35

0

121

Zaev zatražio podršku Merkelove da Severna Makedonija počne pregovore sa EU

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev zatražio je u telefonskom razgovoru sa kancelarkom Nemačke Angelom Merkel podršku u vezi sa odlukom za početak pregovora sa Unijom koju bi Savet EU trebalo da donese u junu.  

"Vreme je da Savet EU donese pozitivnu odluku za otvaranje pristupnih pregovora. Ova odluka će predstavljati dodatno ohrabrenje da se u Severnoj Makedoniji produži sa reformama", rekao je Zaev u razgovoru koji je 3. aprila imao sa nemačkom kancelarkom.

Kancelarka Merkel je, kako je saopštila vlada u Skoplju, pozdravila pozitivan razvoj na realizaciji Dogovora iz Prespe, kao i sprovodjenje unutrašnjih reformi preko otvorenog dijaloga sa opozicijom, što će, prema njenom mišljenju, doneti konkretrne pozitivne rezultate.

U razgovru Zaeva i Merkelove je, isitče se, ocenjeno da je poseta premijera Grčke Severnoj Makedoniji 2. aprila, kao i zajednička vladina sednica, "bila istorijski momenat".

"Pozitivan razvoj odnosa Severne Makedonije i Grčke pozitivan je primer za region Zapadnog Balkana i to su dobre vesti za Evropu", navodi se u saopštenju o telefonskom razgovoru premijera Zaeva i kancelarke Merkel.

Izvor: Beta

ZaevSeverna MakedonijaMerkel
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva