:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Novembar 01, 2019   14:53

0

247

Zaev: Zbog ulaska u NATO moguće odlaganje izbora

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev nagovestio je da bi prevremeni parlamentarni izbori mogli da budu odloženi zbog formalnog ulaska njegove države u NATO.

"Treba da zadržimo 12. april kao datum za održavanje prevremenih izbora. Ipak ostavljamo mogućnost da se dese promene zbog NATO", rekao je Zaev novinarima.

Dodao je da država neće dozvoliti da ostane bez parlamenta u trenutku kad postoji potreba da ratifikuje dokument o članstvu u zapadnoj vojnoj alijansi.

"To ne smemo da dozvolimo. Svih 29 zemalja članica da ratifikuju pristupni protokol i da kada to treba da uradi Severna Makedonoja - mi nemamo parlament. Svi moramo da vodimo brigu da nam dražava bude funkcionalna kada se donose ovakve važne odluke", rekao je Zaev.

Pošto EU po treći put nije odlučila da počne pregovore o prijemu Severne Makedonije u članstvo, lideri parlamentarnih stranaka su se dogovorili da se vanredni izbori održe apriila 2020, što pretpostavlja da Sobranje bude raspušteno polovinom februara, p nego što se očekuje da Španija, kao poslednja, ratifikuje Protokol o članstvu Makedonije u NATO.

Izvor: Танјуг

ZaevNATOizbori
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva