:

:

TV Most

Foto: Profimedia

clock

Januar 11, 2022   21:56

0

139

Zaharova: Da li to SAD više ne podržavaju suverenitet Kosova?

Analizirajući nedavnu izjavu američkog državnog sekretara Entonija Blinkena koji je rekao da je cilj Vašingtona u razgovorima s Moskvom da odbrani temeljne principe međunarodnih odnosa koji ne dozvoljavaju nasilne promene granica, predstavnica ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova zapitala se danas da li to znači da SAD više ne podržavaju suverenite tzv. države Kosovo.

"Da li smo dobro razumeli da Vašington više ne podržava suverenitet Kosova i ne protivi se povratku Sirije u Arapsku ligu. Kako Amerikanci takve stvari smeli da rade u prošlosti u delovima sveta u kojima nemaju šta da traže i tamo gde nisu imali međunarodnu saglasnost ni mandat da rešavaju konflikte", zapitala se Zaharova, prenosi TASS.

Ona je konstatovala da su izjave Vašingtona o neprihvatljivosti nasilne promene državnih granica i ograničavanju slobode državama da se priključe međunarodnim organizacijama i samostalno odrede kojoj će se sferi uticaja prikloniti, u kontradikciji sa stvarnim postupcima i međunarodnim aktivnostima SAD.

Izvor: T a n j u g

Marija ZaharovaSADKosovo
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva