:

:

TV Most

clock

Decembar 12, 2022   18:32

0

110

Zaharova: Izjava nemačke ministarke Berbok o rezoluciji 1244 izaziva haos

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je danas da izjava nemačke ministarke spoljnih poslova Analene Berbok da je "neprihvatljivo sprovođenje" Rezolucije 1244 izaziva haos, preneo je TASS.

Pokušaji devalvacije regulatornog okvira za rešenje, kao što je izjava šefice nemačke diplomatije Analene Berbok da je neprihvatljivo sprovođenje Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, iskreno su štetni i izazivaju haos u kosovskom pitanju. Ovaj dokument UN daje Beogradu priliku da pošalje do 1.000 policajaca i vojnog osoblja u region da osigura red i zaštiti svoje sunarodnike. To niko, čak ni zagovornici poretka zasnovanog na pravilima, ne može poreći, rekla je Zaharova.

Zaharova navodi da je nemogućnost Evropske unije da utiče na zvaničnike tzv. Kosova još jedan veliki neuspeh briselskog posredovanja između Beograda i Prištine.

To je još jedan veliki neuspeh posredovanja EU u zaustavljenom dijalogu između Beograda i Prištine. Nestaju poslednje iluzije o sposobnosti EU da urazumi aktere kosovskih Albanaca, koji otvoreno odbacuju svaki savet i suštinski diktiraju svoja pravila drugima, zaključila je Zaharova.

Odgovornost za pogoršanje situacije na Kosovu i Metohiji je na Prištini i SAD

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je danas da je za pogoršanje situacije na Kosovu i Metohiji direktno odgovorna Priština i "njeni zapadni pokrovitelji, očigledno predvođeni SAD".

Odgovornost za političku degradaciju na Kosovu i pogoršanje bezbednosne situacije u potpunosti je na liderima Kosova, na čelu sa njihovim takozvanim premijerom Aljbinom Kurtijem i njihovim zapadnim pokroviteljima, kojima je Vašington očigledno lider, rekla je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova odgovarajući na pitanje medija o zaoštravanju situacije na Kosovu i Metohiji, prenosi TASS.

Dodaje da je Moskva zabrinuta zbog nove eskalacije na KiM kao i da prati situaciju 24 sata dnevno.

Zabrinuti smo zbog nove eskalacije situacije na KiM. Pratimo njen razvoj bukvalno danonoćno posebno nakon niza provokacija vlasti u Prištini, koje su uz podršku SAD i EU pooštrile represiju nad Srbima na KiM podstičući direktno etnički motivisano nasilje, zaključila je Zaharova.

Izvor: T a n j u g

ZaharovaBerbokKiMSAD
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva