:

:

TV Most

clock

Februar 04, 2019   16:38

0

108

Zaharova: Makron "proizvođač lažnih vesti"

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova najavilo je da će tražiti zvanične komentare od francuskih vlasti, kao i od francuske ambasade u Moskvi u vezi sa izjavom predsednika Emanuela Makrona da se ruski mediji mešaju u unutrašnja pitanja njegove zemlje kad je reč o protestima pokreta "Žuti prsluci".

"Ako su mediji sve preneli korektno – a mi ćemo zvanično tražiti objašnjenje od francuske strane i u Moskvi i u Parizu – onda je predsednik Makron glavni proizvođač lažnih vesti u Francuskoj, i sve njegove aktivnosti u cilju borbe protiv toga su prividne", napisala je Zaharova na svom nalogu na Tviteru, prenosi Tas.

Francuski mediji su preneli da je Makron izjavio da ruski mediji koriste svoje naloge na društvenim mrežama kako bi se mešali u unutrašnja pitanja Francuske.

Zaharova je danas odbacila navode da ruski RT i Sputnjik kupuju naloge na društvenim mrežama.

"Francuska strana je više puta tražila da dokažemo da su ove optužbe osnovane, ali mi nismo ni do čega došli jer je to laž", napisala je ona.

Prema njenim rečima, ruski mediji često pitaju za komentar učesnike protestnih okupljanja, jer francuske vlasti odbijaju da komuniciraju sa njima.

"On (Makron) mora da je zaboravio da i sam zabranjuje ruskim novinarima da prisustvuju njegovim konferencijama za medije. Zato novinari ne intervjuišu zvaničnike, već 'idiote u žutim prslucima', kako ih je Makron nazvao", istakla je Zaharova.

Ona je napomenula i da francuski mediji retko prenose reči ruskih zvaničnika, a kao primer je navela francuski Figaro koji, kaže, nije objavio intervju s ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovim.

Izvor: Танјуг

ZaharovaMakron
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva