:

:

TV Most

Foto: TASS

clock

Mart 26, 2022   17:11

0

131

Zaharova: Na svaki neprijateljski korak SAD uslediće reakcija

Svaki neprijateljski korak Vašingtona obavezno će biti propraćen reakcijom koja će biti bolna po Sjedinjene Američke Države, navela je danas portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

"Krajnje je vreme da Amerikanci nauče da će nakon svakog neprijateljskog koraka obavezno uslediti reakcija, u svakom slučaju bolna po njih“, poručuje Zaharova.

Ona je istakla da u poslednje vreme američki predstavnici na različitim nivoima pokušavaju da skinu sa sebe odgovornost za stanje rusko-američkih odnosa, koje je blizu potpunog prekida, prenosi Sputnjik.

"Oni po navici prebacuju krivicu na Rusiju, koju optužuju za eskalaciju na osnovu toga što ne propuštamo udarce i uvek odgovaramo na neprijateljske napade recipročno ili asimetrično", konstatovala je zvanična predstavnica Ministarstva.

Prema njenim rečima, očigledno u Vašingtonu smatraju normalnim da proteruju ruske diplomate iz izmišljenih razloga, da oduzimaju tuđu imovinu, da zatvaraju ruska diplomatska predstavništva, "a onda se licemerno čude zašto 'drski Rusi' odgovaraju istom merom, nanoseći štetu američkim diplomatskim misijama u Rusiji“.

Izvor: T a n j u g

Marija ZaharovaRusijaSAD
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva