:

:

TV Most

Foto: Sputnik

clock

April 30, 2020   8:48

0

178

Zaharova: Napad raketama Rusija bi smatrala kao nuklearni napad

"Razmeštanje nuklearnih bojevih glava manje razorne moći koje sprovode SAD, opasan je korak koji vodi ka destabilizaciji", izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova komentarišući dokument Ministarstva inostranih poslova SAD o razvoju takvih nuklearnih bojevih glava.

Ona je istakla da bi Rusija na bilo kakav napad američkih balističkih raketa, lansiranih sa podmornica, bez obzira na njihove karakteristike, gledala kao na napad nuklearnim oružjem što bi, upozorila je, bila osnova za odmazdu, prenosi TASS.

Zaharova je rekla da je Moskva obratila pažnju na dokument, koji je objavljen na sajtu Stejt departmenta 24. aprila i posvećen pitanju razvoja nuklearnih bojevih glava slabe razorne moći V76-2 i njihovom raspoređivanju na podmornice "Trident".

"Kao što smo mnogo puta rekli, na to gledamo kao na opasan korak", poručila je Zaharova.

Ruska služba bezbednosti sprečila teroriste

Trojica ekstremista koji su pripremali teroristički napad likvidirani su tokom antiterorističke operacije ruske Federalne službe bezbednosti (FSB) u Jekaterinburgu, saopšteno je iz Nacionalnog antiterorističkog komiteta, prenosi TAS.

"FSB Rusije sprečila je pripreme za teroristički napad i likvidirala trojicu ekstremista", kaže se, između ostalog, u saopštenju Nacionalnog antiterorističkog komiteta.

Na mestu intervencije FSB pronađeno je naoružanje, municija i improvizovane eksplozivne naprave.

Izvor: Танјуг

ZaharovaRusija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva