:

:

TV Most

Foto: RTS

clock

Januar 31, 2019   11:15

0

230

Zaharova: Ne planiramo evakuaciju državljana iz Venecuele

Rusija ne planira da evakuiše svoje diplomate i građane iz Venecuele, izjavila je danas portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

"Nema planova ni za evakuaciju ruskih diplomata, ni članova njihovih porodica niti drugih državljana Rusije, uključujući i zaposlene u ruskim kompanijama i misijama - to mogu da potvrdim", rekla je Zaharova, prenosi Tass.

Neke strane medijske kuće su, podseća agencija, prethodno objavile izveštaje koji nagoveštavaju da se Rusija sprema da evakuiše svoje državljane iz Venecuele u svetlu aktuelne političke krize u toj zemlji.

Ona je takođe naglasila da je Rusija spremna da se pridruži posredničkim i konsultativnim naporima za pronalaženje rešenja u Venecueli.

„Situacija u Venecueli ostaje izuzetno napeta. Protestti se nastavljaju. Izlazi iz ove situacije naziru se kroz opširan unutrašnji dijalog u Venecueli. Spremni smo da se pridružimo posredičkom i konsultativnom mehanizmu koji prihvataju strane u Venecueli. Pozdravljamo spremnost predsednika Nikolasa madura da prohvati takve međunarodne napore“, kazala je Zaharova.

Izvor: Танјуг

RusijaVenecuelaMarija Zaharova
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva