:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Jul 31, 2019   13:23

0

203

Zaharova: Neće nas Pariz učiti šta je to proporcionalna reakcija

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova oštro je reagovala na ocenu francuskog Ministarstva spoljnih poslova da je na protestima u Moskvi reakcija policije bila neproporcionalna, podsetivši da je u Francuskoj u skobima policije i "žutih prsluka" poginulo 11 ljudi.

Zaharova je rekla da Pariz ne treba da uči Moskvu kako se proporcionalno reaguje na proteste, naročito ako se imaju u vidu surove metode francuske policije prema "žutim prslucima".

Francusko Ministarstvo spoljnih poslova poruci na Tviteru je ukazao na veliki broj uhapšenih tokom nedozvoljenog mitinga u Moskvi 27. jula.

"MSP Francuske se zabrinuo zbog protesta u Moskvi. Te iste Francuske gde je dolazilo da oružanih sukoba između demonstranata i policije, i to prema opisima samih Francuza", napisala je Zaharova na Fejsbuku.

Zaharova je navela da je tokom protesta "žutih prsluka" u Francuskoj poginulo 11 ljudi, a 2.500 povređeno, dok je oko 9.000 privedeno, prenos Tas.

Dodala je i da su francuske vlasti primenile sve vrste represivnih mera, a da je tamošnji šef diplomatije s tim u vezi govorio da država "nema nameru da poredak čuva rečima".

"Posle toga, nije na Parizu da nas uči o bilo kakvoj proporcionalnoj reakciji", zaključila je Zaharova.

Tokom protesta u Moskvi privedeno je skoro 1.400 ljudi.

Izvor: Танјуг

ZaharovaRusijaFrancuskažuti prsluci
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva