:

:

TV Most

clock

Avgust 09, 2019   18:35

0

167

Zaharova: Ni do dan danas nema rezultata Specijalnog suda

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova istakla je danas da ni do dan danas nema nikakvih rezultata Specijalnog suda za ratne zločine koji su izvršili pripadnici tzv. OVK.

"Nijedna optužnica protiv lica koja su odgovorna za kidnapovanje i ubistvo ljudi s ciljem vađenja i prodaje njihovih organa na crnom tržištu za sada nije podignuta. Kako je tako nešto moguće imajući u vidu potencijal zapadne moći", upitala je Zaharova na redovnom brifingu za novinare u Moskvi.

Kako je rekla, u kontekstu turbulentne untrašnjepolitičke situacije u kosovskoj "kvazi državi", Ministarstvo skreće pažnju na odsustvo bilo kakvih konkretnih rezultata do današnjeg dana suda forimiranog 2017. pod pokroviteljstvom EU.

Ona je navela da svi koji su umešani u te zločine, kao što je i trgovina ljudskim organima, o čemu svedoči izveštaj specijalnog izvestioca Saveta Evrope Dika Martija još iz 2010, moraju biti izvedeni pred lice pravde i zasluženo kažnjeni - nezavisno od njihovih funkcija koje danas obavljaju.

Izvor: Танјуг

KiMZaharovaSpecijalni sud za OVK
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva