:

:

TV Most

clock

Jun 08, 2020   11:03

0

107

Zaharova optužila SAD za "sveopštu sramotu"

Države u kojim su masovni protesti nakon ubistva u SAD, nemaju pravo da uče Kinu kako da postupa sa Hongkongom, rekla je pr MIP Rusije Marija Zaharova.

Japanski list "Jomiuri" preneo je da ministri inostranih poslova zemalja "sedmorke" usaglašavaju tekst moguće zajedničke izjave, u kojoj planiraju da zahtevaju da Peking preispita odluku o pripremi predloga zakona o nacionalnoj bezbednosti na teritoriji Hongkonga.

"Dakle nakon cele te sveopšte sramote zbog disfunkcionalnosti liberalno-demokratskog sistema, gde je ulogu sve četiri grane vlasti koje ne obavljaju svoj posao, moglo da odigra samo oružje, odlučili su da poduče Kinu kako da upravlja državom", istakla je ona na svojoj stranici na Fejsbuku.

Protesti protiv rasizma i policijske brutalnosti pokrenuti su krajem maja u Americi zbog ubistva Džordža Flojda. Protesti su se proširili i na gradove širom sveta, a na mnogima je prethodnih dana došlo do nereda i sukoba sa policijom.

Džordž Flojd će danas biti sahranjen u Hjustonu. Predviđeno je da njegovo telo bude javno izloženo šest sati u Hjustonu na komemoraciji nakon čega će biti sahranjen, prenela je AP.

Izvor: B92, Sputnik

ZaharovaSADKinaHongkong
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?