:

:

TV Most

Foto: Sputnjik

clock

Maj 24, 2020   17:28

0

41

Zaharova: SAD namerno ruše sistem strateške stabilnosti

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da Sjedinjene Američke Države namerno ruše sistem strateške stabilnosti, jer smatraju da na takvo ponašanje imaju ekskluzivno pravo.

Marija Zaharova je za rusku televiziju Rusija 1 rekla da strateška stabilnost i svi prateći dokumeti predstavljaju pravni okvir za aktivnosti država, a da su SAD to sistematski uništile, navodeći kao primer sporazum o nuklearnim snagama srednjeg dometa i odbijanje ratifikacije ugovora o nuklearnom testiranju, prenosi Tas.

"Dakle, ovo nisu puke reči, to su činjenice koje pokazuju da SAD namerno ruše sistem strateške stabilnosti", rekla je Zaharova.

Rusija je potvrdila svoju nameru da primeni Sporazum o otvorenom nebu, o čijoj će se sudbini odlučivati na konferenciji NATO zemalja članica.

Američki predsednik Donald Tramp najavio je u četvrtak da će se SAD povući iz Sporazuma o otvorenom nebu, koji predviđa inspekcijske letove preko teritorija zemalja članica sporazuma radi praćenja vojnih aktivnosti.

Izvor: RTS

Marija ZaharovaRusijaSAD
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva