:

:

TV Most

clock

Novembar 29, 2023   13:23

0

77

Zaharova: Stoltenbergova poseta Balkanu služila za destabilizaciju

Poseta generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga zemljama Balkana bila je ''zapaljiv i destruktivan potez'', s obzirom na da je njen osnovni cilj bio da se ''seje nestabilnost u regionu'', izjavila je danas portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

''Stoltenbergova poseta BiH i Srbiji bila je očigledno zapaljiva. Pokušao je da se umeša u unutrašnje stvari BiH i ubrza kretanje zemlje ka institucijama Severnoatlantskog saveza. On je odlučno insistirao da Beograd takođe pojača saradnju sa NATO uprkos neutralnom statusu Srbije, okrivljujući Rusiju za sve ono što nije u redu u svetu i tvrdeći da mi radimo na širenju dezinformacija i remećenju stvari na Balkanu'', izjavila je Zaharova a prenosi TASS.

Ona je dodala da je balkanska turneja Stoltenberga još jedan dokaz ''destruktivne politike severnoatlantskih blokova i podsticanje pokušaja da se zemlje regiona uvuku u Alijansu''.

''Smatramo da NATO treba da okonča svoju politiku usmerenu na destabilizaciju Balkana, nametanje svojih pravila regionu i povlačenje novih linija podele. Kao što istorija pokazuje, uticaj alijanse na Balkanu uvek vodi u tugu, gubitak života, razaranja i ratne zločine'', rekla je Zaharova.

Izvor: T a n j u g

ZaharovaStoltenbergZapadni Balkan
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva