:

:

TV Most

Foto: Sputnik

clock

Mart 18, 2021   10:29

0

128

Zaharova: Vašington sam da objasni šta se dešava

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da je Vašington dužan sam da objasni šta se desava u rusko-američkim odnosima.

Komentarišući izjavu američkog predsednika Džoa Bajdena da će ruski predsednik Vladimir Putin "platiti" za navodno mešanje u američke izbore, Zaharova je rekla da je Vašington apsolutno odbio da odgovori na direktno pitanje šta se tamo dogodilo, prenosi agencija RIA Novosti.

"Odgovora u principu nema. Šta se uopšte sa njima dešava je pitanje za njih“, istakla je Zaharova za radio-stanicu „Vesti FM“.

Mediji takođe prenose da je Bajden u intervjuu za ABC rekao da svog ruskog kolegu Vladimira Putina smatra „ubicom“, ali nije jasno da li je zaista tako mislio.

Portparolka Bele kuće Džen Psaki odbila je da kaže da li su Bajdenove reči o Putinu bile „metafora“.

Ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov otputovaće u Moskvu 20. marta, na konsultacije u vezi sa budućim bilateralnim odnosima dve zemlje, saopštila je ruska ambasada u Vašingtonu.

Ruska ambasada smatra da trenutna kriza u odnosima Rusije i SAD proizilazi iz nekonstruktivne politike Vašingtona i određenih nepromišljenih izjava američkih visokih zvaničnika, koje prete potpunim prekidom bilateralnih veza dve zemlje.

Izvor: Танјуг

SADRusijaZaharova
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva