:

:

TV Most

clock

Mart 02, 2023   15:06

0

129

Zaharova: Za reakciju na informacije o srpskom oružju potrebne činjenice

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je danas da Moskva prati informacije o mogućem snabdevanju Ukrajine srpskom municijom, ali da su za reakciju potrebne činjenice.

Marija Zaharova je izjavila da do sada primljene informacije o mogućem snabdevanju Ukrajine srpskom municijom "izazivaju najveću zabrinutost".

Zaharova: Za reakciju na informacije o srpskom oružju potrebne činjenice (arhivska fotografija)
Zaharova: Za reakciju na informacije o srpskom oružju potrebne činjenice (arhivska fotografija)
"Ovo je preozbiljno pitanje, pored ostalog i sa stanovišta rusko-srpskih odnosa, da bi se već sada reagovalo po meri, potrebno je osloniti se na činjenice", navela je Zaharova, prenose Ria novosti.

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević negirao je prošle nedelje u Skupštini da Srbija izvozi oružje u Ukrajinu i Rusiju.

Vučević je tako odgovorio na pitanje poslanika opozicije da li su tačni navodi objavljeni u ruskim medijima da je 3.500 raketa iz srpske fabrike "Krušik" preko Turske i Slovačke isporučeno oružanim snagama Ukrajine.

Dodao je da Srbija ima pravo da izvozi naoružanje "svima onima koji su legitimisani i legalni kao krajnji korisnici".

Vučević je tvrdnje o izvozu srpske municije zaraćenim stranama negirao i sinoć u izjavi za TV Insajder.

"Srbija nije prodala nijedan metak, minu, granatu ili pušku bilo kojoj zaraćenoj strani na ukrajinskom ratištu i to će ostati politika Srbije. Mi imamo pravo da prodamo ono što proizvodimo svim kupcima koji donesu sertifikat kao krajnji korisnik, i koji daju potvrdu da neće dalje prodavati to naoružanje i vojnu opremu bez saglasnosti proizvođača", rekao je Vučević.

Izvor: T a n j u g

ZaharovaVučevićoružjeRusijaUkrajinarat
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva