:

:

TV Most

Foto: facebook

clock

Januar 21, 2020   20:54

0

198

Zahvaljujući akcionom planu mladi lakše do posla

Mladi će zahvaljujući Lokalnom akcionom planu zapošljavanja (LAPZ) dobiti šansu da po prvi put steknu neophodno radno iskustvo i budu osposobljeni za samostalan rad, saopšteno je danas nakon sastanka predstavnika Privremenog organa opštine Leposavić i predstavnika Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ).

Povod za današnji sastank, kako je saopšteno, je izrada LAPZ, kao vid pružanja podrške merama aktivne politike zapošljavanja i programa koji se mogu sufinansirati u 2020. godini udruživanjem sredstava opredeljenih u finansijskim planovima NSZ i sredstava iz budžeta jedinice lokalne samouprave.

LAPZ predviđa obavljanje javnih radova kao mere aktivne politike zapošljavanja, za šta će biti raspisan javni poziv od strane jedinice lokalne samouprave u saradnji sa NSZ, saopšteno je na Fejsbuk stranici Srpske liste Leposavić.

Pored navedenog, predstavnici NSZ su najavili raspisivanje redovnih javnih poziva za obavljanje stručne prakse za nezaposlena lica koja se prvi put osposobljavaju za zanimanje za koje su stekli određenu vrstu i stepen stručne spreme a koja se nalaze na evidenciji NSZ, kao i podršku zapošljavanju mladih kroz stvaranje uslova za stručno osposobljavanje pripravnika i lica bez radnog iskustva za samostalan rad u struci.

Sastanak je bio konstruktivan i na obostrano zadovoljstvo je potvrđena dosadašnja dobra saradnja rukovodstva opštine Leposavić i NSZ.

Iz svega što je dogovoreno, mladi će dobiti šansu da po prvi put steknu neophodno radno iskustvo i budu osposobljeni za samostalan rad, a teže zapošljive kategorije stanovništva sa teritorije opštine Leposavić će dobiti priliku da zaključe ugovore o izvođenju javnih radova i svoju egzistenciju učine izvesnijom, navodi se u objavi.

Izvor: Kosovo online

KiMLeposavićNSZSrpska lista
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva