:

:

TV Most

clock

Oktobar 18, 2022   11:01

0

150

Zahvalnost Nigeriji na principijelnom stavu o suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa ministrom policijskih poslova Nigerije, Muhamadom Maigari Dinđadijem, uoči početka 90. zasedanja Generalne skupštine Interpola u Nju Delhiju.

Ministar Vulin istakao je tokom razgovora da Srbija, na čijem je čelu Aleksandar Vučić, vodi samostalnu i nezavisnu politiku i da je opredeljena da razvija i jača tradicionalna prijateljstva, saopštio je MUP.

Sagovornici su istakli da tradicionalno prijateljstvo Beograda i Abudže potiče još od zajedničkog rada u Pokretu nesvrstanih zemalja i da postoji prostor za dublju bilateralnu saradnju.

Ministar Vulin zahvalio se nigerijskom kolegi na poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije i na nepriznavanju lažne države Kosovo.

Dvojica sagovornika razgovarala su o mogućnostima za unapređenje saradnje dveju zemaljka u oblasti unutrašnjih poslova.

Ministar policijskih poslova Nigerije Muhamad Maigari Dinđadi istakao je da srpska policija daje velike doprinose u međunarodnim akcijama, usmerenim na borbu protiv organizovanog kriminala i borbu protiv narkotika, te da bi razmena iskustava sa srpskom policijom bila od velikog značaja za policiju Nigerije.

Ministar Dinđadi zahvalio se ministru Vulinu i Srbiji na podršci prilikom izbora nigerijskog kandidata za potpredsednika Interpola za Afriku.

Izvor: T a n j u g, TV Most

VulinNigerijaNju DelhiKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva