:

:

TV Most

clock

Februar 07, 2023   16:26

0

128

Zajednica srpskih klubova u Beču pruža bezrezervnu podršku predsedniku Srbije u borbi za nacionalne interese

Zajednica srpskih klubova u Beču pruža punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u borbi za očuvanje vitalnih državnih i nacionalnih interesa Srbije i daljoj borbi za Kosovo, te osuđuje skrnavljenje murala posvećenom Novaku Đokoviću.

"Predsednik Vučić nebrojeno puta do sada je pokazao da su mu interesi države ispred svega i da je uvek bio na prvoj liniji odbrane Srbije i svih Srba, ma gde živeli. Iako živimo van matice, a zapravo baš zato, najbolje znamo koliko je važna podrška države u očuvanju identiteta, tradicije, jezika, pisma, srpskog imena i prezimena. Znamo koliko je važno imati uz sebe svoju državu, na koju uvek možemo da se oslonimo", navodi se u saopštenju koje je potpisao predsednik Zajednice Luka Marković.

Predsednik krovne organizacije srpskih klubova u Beču je istakao da je pitanje Kosova danas najvažnije pitanje za Srbe i Srbiju, i da ne bi smelo da deli Srbe, jer je Kosovo nešto oko čega mora da postoji jedinstvo.

Zato osuđujemo svaki pokušaj pojedinih da na pitanju Kosmeta skupljaju političke poene, jer je Kosovo i Metohija ispred svega i iznad svih nas. Nakon predugog niza napada na naše sunarodnike na Kosovu i Metohije, današnji dan u kojem je neko na KiM oskrnavio mural posvećen najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću, samo zato što je Srbin, i simbolično pokazuje da Srbi na Kosmetu opstaju u gotovo neizdrživim uslovima. Kao ljudi koji žive u jednoj zemlji Evropske unije, razočarani smo kada vidimo da napadi na Srbe na KiM prolaze govoto bez ijedne osude, kada se ignorišu ljudska prava Srba, zanemaruju teški uslovi u kojima žive", naveo je Marković.

On je izrazio uverenje da će predsednik Srbije naći najbolje rešenje za očuvanje interesa Srbije, njen dalji ekonomski rast i razvoj, a u tome ima punu podršku Srba u Austriji, na koju uvek može da računa.

Izvor: Kosovo online; Foto: fejsbuk

Zajednica srpskih klubova u BečuVučićpodrškaĐokovićmuralLuka Marković
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva