:

:

TV Most

Foto: RTS

clock

April 15, 2019   10:58

0

199

Zajednička sednica srpske i mađarske vlade

Premijer Mađarske Viktor Orban sa svojim ministrima boravi u Subotici. On se najpre sastao sa premijerkom Srbije Anom Brnabić. Usledio je i sastanak dve vlade.

Na agendi će danas biti nekoliko značajnih sporazuma iz energetike, saobraćaja i infrastrukture, a potpisaće se 11 sporazuma.

Premijerka Ana Brnabić sastala se sa svojim mađarskim kolegom Viktorom Orbanom, a bilateralne susrete imali su i ministri Ivica Dačić, Nebojša Stefanović Zorana Mihajlović, Zoran Đorđević.

Usledila je plenarna sednica, a za 12.15 je zakazano potpisivanje sporazuma.

Sa sastanka Ivice dačića i Petera Sijarta je poručeno da je veoma važno očuvati dinamiku održavanja sednica dveju vlada koje šalju snažnu političku poruku, i potvrđuju visok stepen razumevanja i poverenja u odnosima dve države.

Predsednik Skupštine AP Vojvodina Ištvan Pastor će prisustvovati sednici dve vlade, a za RTS kaže da su današnji razgovori važni za građane.

"Mislim da su veoma značajni sporazumi koji se odnose na razvoj infrastrukture. Značajan je i sporazum koji rešava pitanje nostrifikacije diploma stečenih u susednoj državi. Značajno je i što će se iz skoro svih oblasti života potpisivati sporazumi, iz sfere energetike itd.", rekao je Pastor.

Posle potpisivanja sporazuma, očekuje se konferencija za medije koju će RTS direktno prenositi.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se, inače, juče sastao sa Viktorom Orbanom. Konstatovali su da su odnosi dveju zemalja na najvišem nivou u zajedničkoj istoriji.

Izvor: Танјуг

Ana BrnabićViktor Orban
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva