:

:

TV Most

Foto: RTRS

clock

Februar 28, 2019   11:04

0

284

Zajednička sednica vlada Srbije i RS u Beogradu

U Beogradu se danas održava zajednička sednica vlada Srbije i Republike Srpske, posvećena unapređenju saradnje i zajedničkim projektima.

Pre sednice, premijerka Ana Brnabić sastala se sa premijerom RS Radovanom Viškovićem, a razgovarali su i resorni ministri dve vlade, na bilateralnim sastancima.

Današnja sednica, koja se održava u Palati Srbija, deseta je zajednička sednica vlada Srbije i Republike Srpske.

Nakon sednice, predviđeno je potpisivanje više sporazuma o saradnji u različitim oblastima, kao i obraćanje premijerke Brnabić i premijera Viškovića.

Biće potpisani Memorandum o saradnji u oblasti tehnološkog razvoja i digitalizacije između vlada Srbije i RS, koje će parafirati ministar prosvete Mladen Šarčević i ministar za naučnotehnološku razvoj RS Srđan Rajčević.

Takođe, biće potpisan i Memorandum o razmeni iskustava u oblasti inspekcijskog nadzora, između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Uprave za inspekcijske poslove RS, na koji će potpise staviti resorna ministarka Zorana Mihajlović i v.d. direktor Uprave Danijela Batar.

Ministarka za evropske integracije Srbije Jadranka Joksimović i ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju RS Zlatan Klokić potpisaće Sporazum o saradnji u oblasti evropskih integracija.

Biće potpisan i Memorandum između Ministarstva omladine i sporta Srbije i Ministarstva za naučnotehnološi razvoj, visoko obrazovanje i informatičko društvo RS u oblasti stipendiranja mladih talenata, a potpisaće ih ministri Vanja Udovičić i Srđan Rajčević.

Prethodna zajednicka sednica vlada RS i Srbije održana je u avgustu prošle godine u Trebinju.

Izvor: T a n j u g

Vlada Republike SrbijeVlada Republike Srpskesednica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva