:

:

TV Most

Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

clock

Septembar 23, 2021   10:46

0

19

Zajedničkim angažmanom intenzivirati saradnju Srbije i Somalije

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković razgovarao je u Njujorku sa ministrom inostranih poslova Somalije Mohamedom Abdirizakom i istakao da bi zajedničkim angažmanom trebalo intenzivirati saradnju dve zemlje.


 

Selaković je podsetio na dugu istoriju diplomatskih odnosa koji su uspostavljeni još 1960. godine, a osvrnuo se i na uspešnu saradnju dve zemlje u Pokretu nesvrstanih zemalja.

Podvukao je da je, upravo u tom periodu, bila razvijena ekonomska saradnja i činjenicu da su brojni studenti iz Somalije stekli obrazovanje u našoj zemlji.

Selaković je istakao da će Srbija, u okviru inicijative "Svet u Srbiji", povećati broj stipendija za studiranje u našoj zemlji i pozvao mlade iz Somalije da iskoriste tu mogućnost.

Prema rečima šef srpske diplomatije, sada je potrebno zajedničkim angažmanom intenzivirati kontakte i unaprediti ukupnu saradnju dve zemlje.

S tim u vezi, ministar Selaković posebno je naglasio važnost i izrazio veliko zadovoljstvo zbog ponovnog otvaranja ambasade Somalije u Beogradu i obnovljanja diplomatskog prisustva u Srbiji.

Selaković je izneo našu otvorenost za razvijanje ekonomske saradnje, ali i saradnje u oblasti trgovine, poljoprivrede i IT industrije.

Ministar je izrazio nadu da će delegacija Somalije, države osnivača Pokreta nesvrstanih zemalja, uzeti učešće na skupu u Beogradu 11. i 12. oktobra, kojim će biti obeleženo 60 godina od Prve konferencije nesvrstanih.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?