:

:

TV Most

clock

Mart 04, 2021   17:41

0

31

Zajedničko saopštenje za javnost medijskih radnika i regionalnih i lokalnih medija Srbije

Udruženja novinara i medijskih radnika: PROUNS, KOMNET, Društvo novinara Niša, Asocijacije radio-televizija Srbije, Društvo novinara Vojvodine i Udruženje medija i medijskih radnika, najoštrije osuđuje jezive pretnje smrću upućene glavnom i odgovornom uredniku Informera Draganu J. Vučićeviću koje su se pojavile na njihovom portalu.

Predstavnici medijskih udruženja podsećaju da su svaki put dizali glas protiv ovakvih i sličnih pretnji i da je to postao manir nedopustiv za razvoj demokratije i novinarstva u društvu poput našeg.  

U komentaru na vest pod naslovom "Voditelj Nova S divljao za volanom! Darko Mitrović vozio duplo brže od propisanog ograničenja!" stoji poziv na ubistvo glavnog i odgovornog urednika Informera Dragana J. Vučićevića.

- Dragan J. Vučićević mora biti ubijen. Go*no raspalo udarićemo te kad se najmanje nadaš i gde će najviše da te boli. Gagi sve ima svoj kraj - piše u komentaru na Informerovom portalu osobe koja se potpisuje kao "Orlovi iz Njujorka".

Udruženja novinara i medijskih radnika pozivaju policiju i tužilaštvo da  rade odgovorno i savesno svoj posao i istraže ko stoji iza ove pretnje, kao i da obaveste javnost, a pre svega novinarska udruženja o tome. 

Kako prolazi vreme, sve češće su novinari, urednici i medijski radnici izloženi najrazličitijim oblicima nasilne retorike, pa i pretnjama smrću. 

To nije atmosfera u kojoj treba da se odvija razvoj i aktuelan rad medija. 

Izvor: TV Most, Saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?