:

:

TV Most

clock

Novembar 08, 2022   16:51

0

116

Zajedničko uvežbavanje jedinica Komande za obuku Vojske Srbije

U Komandi za obuku u toku je realizacija zajedničkog uvežbavanja u terenskim uslovima dela jedinica ovog operativnog sastava Vojske Srbije, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Za potrebe obuke, formiran je privremeni sastav koji u skladu sa zadatim supozicijama realizuje taktičke i vatrene zadatke u pokretu i na poligonima van matičnih lokacija.

Cilj je unapređenje osposobljenosti profesionalnih pripadnika Komande za obuku za izvođenje borbenih dejstava u odbrambenim i napadnim operacijama Vojske Srbije.

Tokom višednevnih aktivnosti na terenu, realizuju se taktička uvežbavanja i vežbe sa bojevim gađanjima, a do sada ostvareni rezultati govore da su vojnici i starešine odlično osposobljeni i visoko motivisani za realizaciju dodeljenih misija i zadataka.

Zajednička uvežbavanja predstavljaju važan segment obuke u Vojsci Srbije, budući da se njihovom realizacijom unapređuje osposobljenost kako štabnih oficira i podoficira za planiranje operacija i komandovanje snagama, tako i sposobnost jedinica za izvođenje borbenih dejstava, samostalno i u sadejstvu sa drugim sastavima.

Izvor: T a n j u g; Foto: Ministarstvo odbrane

Ministarstvo odbraneVojska Srbijeobuka
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva