:

:

TV Most

clock

April 22, 2019   13:17

0

102

Zaključci Vlade o saradnji sa Kinom

Vlada Srbije usvojila je danas Zaključak o usvajanju Plana bilateralne saradnje između Vlade Republike Srbije i Vlade Narodne Republike Kine u okviru inicijative "Pojas i put".

U ime vlade, ovaj dokument potpisaće ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Članovi vlade usvojili su Zaključak o usvajanju teksta Sporazuma o privredno-tehničkoj saradnji između Vlade Republike Srbije i Vlade Narodne Republike Kine.

Na sednici je usvojen i Zaključak o zaključivanju Memoranduma o razumevanju za razvoj projekta Pametni gradovi u Srbiji između Vlade Republike Srbije i kompanije Huawei techonologies Co, Ltd.

Svrha potpisivanja ovog dokumenta je razvoj strategije pametnih gradova, kroz pozicioniranje kompanije Huawei kao strateškog partnera za gradove i lokalne samouprave poput Beograda, Niša, Novog Sada i ostalih.

Zajedničkim radom, kroz međusobnu razmenu informacija obezbediće se platforma za razvoj lokalnih potencijala i izgradnja lokalnog ekosistema u oblasti digitalne transformacije u javnom, finansijskom, obrazovnom i energetskom sektoru, kao i u oblasti saobraćaja.

Kao poseban cilj ove saradnje je otvaranje Huawei Innovation Center for Digital Transformation kao regionalnog centra za Zapadni Balkan sa sedištem u Beogradu, navodi se u saopštenju.

Izvor: Танјуг

VladaKina
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva