:

:

TV Most

clock

April 03, 2024   16:29

0

39

Žakob: Veliki napredak Srbije u sprovođenju Agende 2030

Stalna koordinatorka UN u Srbiji Fransoaz Žakob, koja se, povodom okončanja svog mandata, sastala s prvim potpredsednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem, istakla je da je Srbija ostvarila veliki napredak u vezi sa sprovođenjem Agende 2030. 

Žakob je izrazila očekivanje da će i nova vlada nastaviti aktivnosti u tom pravcu a kao poseban uspeh izdvojila je tzv. zelenu tranziciju, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Ministar je iskoristio priliku da se i lično zahvali Žakob na angažovanju i posvećenosti u obavljanju dužnosti u Srbiji, i poželeo joj puno uspeha u budućem radu. 

Dosadašnju saradnju sa timom Ujedinjenih nacija, sa Žakob na čelu, Dačić je ocenio veoma pozitivno, posebno kroz pružanje podrške i pomoći u sprovođenju Agende za održivi razvoj 2030, što je, između ostalog, doprinelo povećanju vidljivosti Srbije u UN, ali i UN u Srbiji.

Od ostalih tema, Žakob se osvrnula na pitanja ljudskih i manjinskih prava, rodnu ravnopravnost, obrazovanje i izgradnju poverenja.

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva