:

:

TV Most

clock

April 15, 2019   20:09

0

309

Zakon o kreditima u švajcarcima sutra pred ministrima

Vlada Srbije, iako je bilo najavljeno, nije danas usvojila finalnu verziju nacrta zakona o kreditima u švajcarskim francima. Kako RTS saznaje, teksta zakona će pre ministrima biti sutra.

Ministar finansija Siniša Mali kaže da je optimista, jer je veći deo zakona usaglašen. Očekuje da se leks specijalis pred poslanicima nađe do kraja nedelje.

"Mislim da smo blizu rešenja, ostala su još jedan ili dva člana da se usaglase. Tu ima više zainteresovanih strana, malo je vremena, za ovakvu stvar treba više vremena", objašnjava Mali.

To potvrđuje i Udruženje građana CHF Srbija, i demantuju da su juče napustili pregovore.

Potvrđuju da je do nesuglasica došlo zbog dva člana zakona, od kojih se jedan odnosi na valutnu klauzulu koju je Vrhovni kasacioni sud proglasio nezakonitom.

"Ne mora da znači da će sutra biti tako, ali ja danas zaista verujem da ono što je u Nacrtu neće moći nikoga da odšteti, a da će širokom krugu ljudi dati benefite. Što se tiče verzije zakona, postoji velika šansa da njom budemo čak i potpuno zadovoljni, oni koji budu ušli u ovaj krug", navodi članica Upravnog odbora CHF Srbija Jelena Pavlović.

Zakon koji je u pripremi, kažu, nikog neće primorati da pristane na konverziju kredita. S druge strane, ni broj kredita kojima će preostali dug moći da se preračuna iz franka u evro nije ograničen, kako je provobitno najavljeno.

Izvor: RTS

krediti u švajcarskim francimaministriVlada Srbijeleks specijalis
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva